Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

U-19 reprezentativke počele pripreme za kvalifiacioni turnir

U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine će od 6. do 12 aprila u Italiji učestvovati na turniru grupe 5 lige A kvalifikacija za EURO 2022.

Pored naše selekcije i domaćina turnira, u grupi su još selekcije Švajcarske i Mađarske.

Igračice su se na Ilidži okupile juče, a treniraju u TK FK Sarajevo u Butmiru.

Na spisku selektora Dragana Jevtića za ovaj turnir su:

Josipa Radoš (Široki Brijeg), Senada Cerić (Sana 2014), Ivana Tomić (Inter Posušje), Ana Buhač (Široki Brijeg), Farah Jusufović (VfB Obertürkheim, Njemačka), Đuka Stojanović (Radnik Bumerang), Vanessa Šabanović (Austria Wien, Austrija), Magdalena Brtan (Iskra), Valentina Fedena (Borac), Naida Haračić (Iskra), Amra Omeragić (SFK 2000 Sarajevo), Ines Husić (SC Freiburg, Njemačka), Elma Smajić (IFK Kalmar, Švedska), Jovana Stevanović (Radnik Bumerang), Sydney Japić (FC Dallas, SAD), Almasa Pandžić (IFK Varnamo, Švedska), Lamija Duvnjak (Iskra), Elma Huremović (Sjomarkens IF, Švedska), Sajra Handžić (Fortuna), Elvira Hasanović (Vanersborg FK, Švedska).

Selektor Jevtiće o pripremama ekipe i redstojećem turniru kaže:

„Još nismo kompletni. Sutra u toku dana će nam se priključiti Huremović i Hasanović, dok će Husić, Japić i Smajić tek u Italiji biti sa ekipom jer klubovi nemaju obavezu da puste igračice prije ponedjeljka. Djevojke koje su tu rade dobro, spremne su i atmosfera na okupljanju je pozitivna. Očekuju nas zahtjevne utakmice jer su sve ekipe u ligi A veoma kvalitetne. Italija, Švajcarska i Mađarska visoko kotiraju u ženskom fudbalu, ali bez obzira na neke probleme s kojim smo se susretali, daćemo sve od sebe da predstavimo zemlju u najboljem svjetlu. Ovo je veoma kvalitetna generacija igračica. Naravno, ne prijetimo nikome, ali će se svi morati dobro namučiti da dođu do bodova protiv nas.“

Bh. juniorke će se 6. aprila u 14:30 sastati sa Italijom, dok je 9. 4. u 12:00 na programu meč sa Švajcarskom. U trećem kolu 12. aprila u 14:30 naše U-19 reprezentativke će se sastati sa Mađarskom.

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba