Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Ubjedljiva pobjeda kao plod kvalitetnog rada

Nakon jučerašnje utakmice i dobrog otvaranja kvalifikacionog turira, U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine su prijepodne u Mostaru imale šetnju i razgibavanje.

Raspoloženje u ekipi je dobro nakon pobjede, a trenerica u stručnom štabu naše ženske juniorske reprezentacije Elma Basara ističe da su svi fokus prebacili na pripremu za naredni meč sa Estonijom.

„Sve protiče prema planu i jučerašnju utakmicu smo odradili na najbolji način. Zadovoljni smo radom i posvećenošću igračica prema svojim obavezama od samog početka priprema. Plod takvog rada je i jučerašnja ubjedljiva pobjeda. U našim glavama je već naredni meč koji ćemo odigrati za dva dana. Danas smo radili oporavak, a sutra ćemo odraditi još jedan trening. Želimo da nastavimo u ovom ritmu i sigurni smo da ćemo protiv Estonije još jednom biti na nivou i da ćemo osvojiti nova tri boda“, kaže Basara.

Golmanica Josipa Radoš očekuje pobjedu i u narednoj utakmici:

„Iako smo tek na zadnjem treningu pred utakmicu bile u kompletnom sastavu, pripreme smo odradile veoma kvalitetno. Vjerujem da smo ispunile ono što je selektor sa svojim saradnicima tražio od nas i spremne smo dočekale početak turnira koji smo otvorile na najbolji mogući način. Nas samo zanimaju pobjede i sigurna sam da ćemo i predstojeći meč protiv Estonije odraditi kako treba. Ova ekipa ima kvalitet i možemo puno dobrih stvari da napravimo u budućnosti.“

Reprezentativka Amra Omeragić je izjavila:

„Prvi meč je iza nas i ostvarena je visoka pobjeda. Očekivali smo jači otpor protivnica i naš pristup u utakmici sa Armenijom je bio na visokom nivou. Zadovoljni smo svi igrom i ostvarenim rezultatom. Favoriti smo u grupi i očekujemo da napravimo odlične stvari i u narednim utakmicama. Imamo kvalitet i dobru atmosferu u ekipi tako da su ispunjeni svi preduslovi za dobre rezultate.“

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba