Ulaznice za humanitarnu utakmicu u Ženevi od juče u prodaji

  • Početak
  • /
  • Vijesti
  • /
  • Ulaznice za humanitarnu utakmicu u Ženevi od juče u prodaji

Ulaznice za humanitarnu utakmicu u Ženevi od juče u prodaji

U organizaciji UEFA-e i Ujedinjenih naroda u Ženevi će se 21. aprila odigrati humanitarna utakmica u kojoj učestvuju brojne zvijezde iz raznih zemalja. Kapiteni ekipa će biti Luis Figo  i Ronaldinho, treneri Ancelotti i Deschamps. Meč će suditi Pierluigi Collina.

Nastupe su između ostalih potvrdili Abidal, Cafu, Djorkaeff, Hierro, Litmanen, Pires, Trezeguet, Celia Šašić. Konačan spisak igrača koji će učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji, biće poznat uskoro.

Ulaznice po cijeni od 10, 17 i 22 CHF su dostupne na stranici www.ticketcorner.ch a sav prihod od utakmice kao i humanitarne večere  namijenjen je UEFA fondaciji za djecu, iz koje će se finansirati humanitarni i razvojni projekti.

Govoreći na press konferenciji predsjednik UEFA-e  Aleksander Čeferin je naglasio:

„Fudbal može imati znatan uticaj na živote ljudi, zato je sjajno vidjeti takve zvijezde ujedinjene oko pravih stvari. Čvrsto sam uvjeren da naš sport može imati ključnu ulogu u društvenim promjenama te je ova humanitarna utakmica odličan primjer kako fudbal može činiti dobro. Svim srcem podržavam sve one koji učestvuju u ovom posebnom događaju u Ženevi uključujući sve igrače i navijače i radujem se što ću prisustvovati tom susretu.“