Visoka pobjeda „U-21“ reprezentacije BiH

Visoka pobjeda „U-21“ reprezentacije BiH

Vinko Marinović pobjedom debitovao na klupi mladih Zmajeva

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici Lihtenštajn sa 6:0 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi put sa klupe, „U-21“ tim je predvodio novi selektor Vinko Marinović.

Bh tim je do prednosti došao u 10'. Anđušić je odlično prošao po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu za Hadžiahmetovića koji jakim i preciznim udarcem sa oko 20 metara šalje loptu pod prečku za 1:0.

Prednost je udvostručena samo tri minute poslije. Kuzmanović je zaustavljen prekršajem u protivničkom kaznenom prostoru i dosuđen je penal za BiH. Siguran sa bijele tačke bio je Amer Gojak.

Već u 20' naša „U-21“ selekcija je imala tri gola prednosti. Korner je izveo Gojak, a najviši u skoku Aganspahić šalje loptu iza leđa Majera.

Imala je reprezentacija BiH još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo sa tri gola prednosti.

I u drugom poluvremenu bh tim je imao inicijativu koju je krunisao sa tri gola. Kuzmanović je u 82' pogodio za 4:0, a peti gol je postigao Beganović minutu poslije.

Konačan rezultat svojim drugim golom postavlja Mićo Kuzmanović u 90'.

Nakon utakmice Vinko Marinović je izjavio: „Bitno je da smo pobjedom počeli kvalifikacije. Nismo imali mnogo vremena za upoznavanje,ali su igrači odradili posao na pravi način i ja im čestitam. Stvarali smo šanse i igrali disciplinovano. Do narednog meča imamo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da ćemo izgledati još bolje na terenu.“

Naša mlada reprezentacija kvalifikacije nastavlja 13. juna gostujućom utakmicom protiv Švajcarske.

Bosna i Hercegovina-Lihtenštajn 6:0 (3:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Sudije asistenti: František Ferenc, Gabriel Adam (Slovačka).

4. sudija: Ladislav Prešinsky (Slovačka).

Golovi: 1:0 Hadžiahmetović (10'), 2:0 Gojak (13' penal), 3:0 Aganspahić (20'), 4:0 Kuzmanović (82'), 5:0 Begnović (83'), 6:0 Kuzmanović (90').

Bosna i Hercegovina: Goran Karačić, Eldar Čivić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Kerim Memija, Ajdin Redžić, Amer Gojak, Mićo Kuzmanović, Almir Aganspahić (69. Dženis Beganović), Amir Hadžiahmetović, Nemanja Anđušić (76. Luka Menalo). Selektor: Vinko Marinović.

Lihtenštajn: Claudio Majer, Colin Haas, Max Goppel, Jens Hofer, Roman Spirig, Aron Sele, Fabio Wolfinger, Luca Ritter, Dennis Salanović (64. Mortiz Eidenbenz), Livio Meier,Ridvan Kardesoglu (45. Manuel Mikus). Selektor: Heinz Fuchbichler.