Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Istupanjem iz m:tel premijer lige, FK „Olimpik“ seli u najniži rang takmičenja

Povodom saopštenja koje je danas objavio FK „Olimpik“, a nakon što je na adresu Saveza zvanično dostavio obavijest o napuštanju m:tel Premijer lige BiH,  NS/FS BiH obavještava javnost:

Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima.

FK „Olimpik“ je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK „Olimpik“ nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom  i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH.

Ovim činom FK „Olimpik“ je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS/FS BiH.  Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK „Olimpik“.

select banner 02

  • Avaz
  • Centrotrans
  • Geneco
  • Oaza

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba