Drugo mjesto za bh. pionirke na Razvojnom turniru

Ženska U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Hadžićima odgovarajuću selekciju Bugarske sa 3:0 u susretu trećeg kola UEFA Razvojnog turnira.

Dva gola je postigla Emilija Halilhodžić u 44' i 56', a mrežu protivnika je zatresla i Ana Vulić u 50'.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Ivana Dumančić (46. Vanja Stojanović), Marija Šekarić (64. Jelena Blagojević), Alma Karić, Adrijana Novaković (46. Jovana Filipović), Ana Dumančić, Hana Mešan (64. Dunja Gagić), Emilija Halilhodžić (64. Sanja Mušić), Ana Vulić (64. Hurija Hodžić), Josipa Čutura (64. Teodora Novaković), Admira Selman (46. Lamija Bjelica), Elma Džanko (46. Marija Maksimović).

Selektor Ilija Lucić je o nastupu pionirki na ovom turniru rekao:

„Zadovoljan sam kako su djevojke odigrale ove utakmice. Pokazale su da imaju talenta i nastavljamo da radimo sa njima kako bi još više napredovale. Današnji meč su odigrale veoma dobro i čestitam im na pobjedi. Ovo je razvojni turnir i smatram da je ispunio svoj cilj i da su ove mlade igračice stekle novo iskustvo, jer su imale priliku da se nadmeću sa vršnjakinjama iz drugih zemalja. Sve u svemu, bio je ovo kvalitetan turnir i imali smo šta da vidimo.“

U drugom današnjem meču Slovačka je sa ubjedljivih 5:1 pobijedila Andoru.

Bh. pionirke su turnir završile na drugom mjestu sa 6 bodova, iza Slovačke koja je osvojila 9, a ispred Andore sa 3 i Bugarske bez bodova.

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba